Top 50 PC Applications Question & Answers

Top 50 PC Applications Question & Answers

Q 1.  which key can use to copy selected text; and to Past it in a document?

Answer.  CTRL + C  and CTRL + V.

Q 2.  Numbers in table columns are usually?

Answer.  Right-Aligned

Q 3.  Each box in a spreadsheet is called?

Answer.  Cell

Q 4.  A collection of related fields is called?

Answer.  Data base

Q 5.  When a file is saved for the first time?

Answer.  It must be given a name to identity.

Q 6.  In Which group do we work at the time of text formatting in word?

Answer.  Table, Paragraph, Indexes.

Q 7.  The letter and number of the intersection column and row is the called?

Answer.  Cell Address

Q 8.  To save an existing file with new name at new location we should use?

Answer.  Save As option in file menu tab.

Q 9.  Forms that are used to organize business data into rows and columns are called?

Answer.  Spreadsheet.

Q 10.  In power point, the Header & Footer button can  be found on the insert tab in what group?

Answer.  Text group

Q 11. The PC productivity tool that manipulates data organized in rows and columns is called?

Answer.  Spreadsheet.

Q 12.  Which Power point view displays each slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides?

Answer.  Slide Sorter

Q 13.  If a previously save file id edited?

Answer.   Yes, the file must be saved again to store the changes.

Q 14.  To Print Document?

Answer.  Go to the file menu select the Print command and then select Print OK.

Q 15.  Which option is correct to enter the charts in MS Excel?

Answer.  Go to the inset menu and select the charts.

Q 16.  A collection of information saved as a unit.

Answer.  Called a File

Q 17.  What is a list of data files of any database called?

Answer.  Data Dictionary

Q 18.   What is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving, and printing a text document?

Answer.   Word Processing

Q 19.    What is the main folder on a storage device called?

Answer.  Root Directory

Q 20.    Excel workbook is a collection?

Answer.  Word book

Q 21.  Microsoft Office is an example?

Answer.  Horizontal market software

Q 22.  Which of the following is not related to text formatting?

Answer.  Searching

Q 23.  To correct the spelling in MS-Word we use?

Answer.  Spellcheck

Q 24. In a spreadsheet program the contain related worksheet and documents?

Answer.  Workbook

Q 25.   Which one of the following software applications would be the most appropriate for performing numerical and statistical calculations?

Answer.  Spreadsheet

Q 26.  The word wrap feature?

Answer.  Automatically moves the text line when necessary

Q 27.  The background of any word document?

Answer.  Can have any color you change.

Q 28.  What is a default file extension for all word documents?

Answer.  DOC

Q 29.  Text in a column is generally aligned?

Answer.  Left

Q 30.  A directory within a directory is called?

Answer.   Sub Directory

Q 31.  Opening and closing of a file in Excel, you can use which bar?

Answer.  File menu bar for use opening and closing  file in Excel.

Q 32.  Creating a document, you use command at file menu?

Answer. Creating a New document use New command at file menu

Q 33.   You click at B to make the text?

Answer.  Bold

Q 34.  You can start Microsoft word by using button?

Answer.   Start button

Q 35.  In Excel, Charts are created using which option?

Answer.  Chart wizard

Q 36.  File extension ae name in order to?

Answer.  Identify the file type

Q 37.  Which elements of use can be text in colour MS word?

Answer.  Fond color

Q 38.  Which keyboard shortcut bolds selected text?

Answer.  Ctrl + B

Q 39.  A collection of related information sorted and dealt with as a unit?

Answer.  File

Q 40.  The blinking point which shows you position in the text is called?

Answer.   Cursor

Q 41.  Which application is commonly used to prepare a presentation / slide show?

Answer.  Power Point

Q 42.  The quickest and easiest way in word, to locate a particular word or phrase in a document is to use the command.

Answer.  Find

Q 43.  What kind of software would you most likely use to keep track of a billing account?

Answer.    Spreadsheet

Q 44.  What are bas, doc and htm examples of?

Answer.    Extensions

Q 45.  To add or put into your document such as a picture or text use?

Answer.     Insert

Q 46.  What is the main folder on a storage device called?

Answer.    Root Directory

Q 47.  Periodically adding, changing and deleting file records is called file?

Answer.    Updating

Q 48.  How do you save a presentation under a new file name?

Answer.    Select the file menu and choose save as

Q 49.  The different styles of lettering in a word processing program?

Answer.    Font

Q 50.  A command that takes what has been typed into the computer and can be seen on the screen and sends it to the printer for output on paper?

Answer.    Print

Please continue learning for Quiz

2 thoughts on “Top 50 PC Applications Question & Answers”

  1. Циклевка пола
    циклевка пола цена [url=https://www.thebestparket.ru/parketnyie-rabotyi/cziklevka-pola/]https://www.thebestparket.ru/parketnyie-rabotyi/cziklevka-pola/[/url].

    Reply

Leave a Reply